duminică, 19 iulie 2009

Prima Biserică Ateistă

Azi voi dezbate subiectul dacă este la "modă" sa fii cleric într-o instituţie apartinând unui cult ateist.

Articolul de pe realitatea.net (click pe titlu), ne informează că progenitura ministrului Tineretului, a devenit de curand pastorul acestui cult care este un militant al dialecticii moderne în opus, evident, cu ideologia cultului creştin. Până aici, nu se aduce niciun element nou în discuţie, dar mai departe în articol se face referire la orientarea sexuală a acestui tânăr atribuită şi credinţei sale.

Ca o referire directă, putem lua şi exemplul dl-ui Florin Buhuceanu care deşi se consideră un gay creştin, este membrul comunităţii Metropolitan Community Church, biserică în cadrul căreia şi-a oficializat căsătoria în Bucureşti cu tânărul Raoul în anul 2006.

După cum e lesne de înţeles, comunitatea LGBT (lesbian, gay, bisexual şi transgender) din lume nu este recunoscută ca enoriaş ai bisericii creştine, hinduse, islamice etc. astfel încât ca şi contra replică a acestei excluderi au înfiinţat propria lor biserica, anume Metropolitan Community Church.

Acum nedumerirea mea este dacă aceşti indivizi ai comunităţii LGBT, tocmai pentru că sunt alungaţi din sânul bisericii în care s-au născut, iau ofensivă împotriva acestor culte pentru faptul că regăsesc un element de ajutor psihologic prin apartenenţa la un cult ce îi acceptă (Metropolitan Community Church şi Prima Biserică Ateistă) sau este într-adevăr o alegere personală neinfluenţată de orientarea lor sexuală. Se cunoaşte deja că sunt singurele lor instituţii spirituale, în cazul Metropolitan Community Church, care îi recunosc într-adevăr pentru ceea ce sunt sau cu ajutorul cărora pot lupta împotriva "sistemului", în cazul Primei Biserici Ateiste.

Rămâne să vedem dacă şi această nouă formă de organizare îşi urmăreşte propriile interese precum şi celelalte biserici care nu urăsc păcătosul ci păcatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu