vineri, 6 noiembrie 2009

A/H1N1 vs. H5N1

Știam că România este țara tuturor posibilităților, dar asta nu înseamnă musai că doar cele
nefaste mediului economic să se întâmple la noi. Nu sunt invidios pe găina din ograda vecinului, dar tot nu înteleg de ce ograda noastră are decât stârvuri în regnul politic. Rezumând situația socio-economică pe 2009 avem, criza politică la nivel național pe fondul unei crize economice la nivel mondial, la care adăugăm criza pandemica A/H1N1.

Consider că primele două tipuri de criză au fost dezbătute îndeajuns de mine și de trustul Realitatea Cațavencu, încat nu mai este nevoie să tastez un nou post pe aceste teme. Însă criza din sistemul de sănătate, sistem cu ajutorul căruia noi abia cercetăm noul tip de virus gripal, pe când țări precum U.K. și Germania au deja livrate milioane și zici de milioane de vaccinuri pentru protecția populației denotă că această lamență este doar creația leșurile de la conducerea țării. Și așa ne și trebuie dacă singuri l-am ales pentru conducerea patriei pe Popeye, iar în Europa am trimis-o pe doar prea frumoasa lui, Olive.

Încă de la începutul acestui articol vreau să denunț sistemul media care a declanșat teama și panica la nivel global pe fondul unor exagerări, pentru interese strict de rating. Dar evident, acest mecanism macabru este orchestrat și de interesele economice ale marilor lanțuri farmaceutice!

A/N1H1 este cel mai mediatizat virus gripal din toata istoria omenirii. Oare de ce?

Ce este A/H1N1? (gripa porcină) [1]

Gripa de tip A/H1N1, cunoscută și după următoarele denumiri: gripa porcină, gripa mexicană, gripa Nord-Americană, a izbucnit în Mexic în aprilie 2009. Și de atunci s-a tot răspândit în lume ajungând și în colțul de rai numit România.

Este un tip de gripă ușoară cu o rată de mortalitate relativ scăzută. Trebuie să menționez că anual avem de-a face cu virusul gripal sezonier, care începe odată cu lăsarea toamnei și dispare în primăvara următoare și acest lucru se întâmplă pe întreg globul. Tulpina virusului gripal A/H1N1 este aceeași cu cea a gripei sezoniere, care anual ucide aproximativ 1% dintre cei infectați.

Caracteristici:

- Simptome puțin severe, rare cazuri de deces.
- Se răspândește ușor, prin picăturile răspândite prin tuse și strănut de la o persoană bolnavă.

A/H1N1 s-a răspândit mult mai rapid la nivel global tocmai pentru că se transmite direct de la om la om și mai ales datorită turismului aerian.

Ce este H5N1? (gripa aviară)

- Suferă mutații rapid.
- Simptome severe, cazuri de pneumonii etc.
- Se răspândește ușor între păsări dar mai rar la de la om la om.

Ultima "gossip" (bârfă) dezbătută de presa internațioanală este posibilitatea unei combinări între A/H1N1 și H5N1. Acest caz este improbabil, iar din studiile pe H5N1 de până acum s-a dovedit că acest virus nu a reușit să se combine cu un alt tip de virus gripal.

Cred că majoritatea cititorilor acestui blog cunoaște poziția francezilor referitor la campania de vaccinare în masă a populației. Cu alte cuvinte 73,6 % dintre persoanele interogate NU au această intenție de a se vaccina potrivit sondajului Obea/Infraforces realizat de revista Santé magazine şi analizat de AFP. Ei consideră, pe bună dreptate, că acest tip de virus nu este pe atât de periculos pe cât ne informează mediul media și urmând niște reguli simple de igienă șansele de a te îmbolnăvi sunt diminuate. Însă o mare parte dintre aceștia, se tem de posibile efecte secundare ale acestei vaccinări, precum chiar decesul.

Dar ce alimentează această temere?

În anul 1976, în SUA, în urma unui singur caz suspect de gripă porcină și soldat cu decesul pacientului, 40 de milioane de americani au fost vaccinați, unii murind din cauza vaccinului. sursa: Capital Centuary. [2]

Opinia medicală independentă din Europa Centrală și de Vest critică aspru decizia marilor companii producătoare de "vaccin antigripal A/H1N1" pentru ca nu au testat îndeajuns acest vaccin înainte să-l elibereze pe piața. Cel mai controversat argument este folosirea conservanților pe bază de mercur, care sunt foarte periculoși organismului uman. Tocmai pentru că vaccinul conține o tulpina inactivă a virusului se crește posibilitatea de a crea febră și dureri de cap. [3]

În anul 2003, doctorul Robert Webster a publicat "Lumea se află în pragul unei pandemii care ar putea ucide o mare parte a populaţiei umane” (engleză: " The world is teetering on the edge of a pandemic that could kill a large fraction of the human population) [4] Iar această pandamie s-a concretizat în H5N1 care a infectat 421 de oameni dintre care 257 au decedat.

Care este punctul de vedere economic?

Personal, eu înteleg următoarele:

- Sistemul global economic fiind în criză, având banii marilor state și afaceriști din speța d-lui Patriciu puși bine sub saltea pentru zile mai însorite, a trebuit sa fie stimulat cumva. Și soluția cea mai convenabilă a fost folosirea intrumentului mass media pentru a crea panică asupra unui virus gripal din tulpina celui sezonier, mult mai ușor decat H5N1 (gripa aviară). Dar pentru că se răspândește mai rapid s-a vazut o oportunitate reală de a face bani. În economie sunt 2 legi principale neloiale acestui sistem: (reguli prin interpretare proprie)

1. Crează impresia că produsul tău e mult mai bun, face mai multe decât cel al concurenței chiar dacă este exact opusul. Nu te sfia să folosești metoda "stoc limitat" sau "numărătoare înversă până la momentul lansării", crează impresia că acel produs nu poate fi avut de toată lumea.

2. Poți profita oricând de neștiința consumatorului și oricând poți să-l faci să cumpere ce vrei tu, atâta timp cât știi să-i descoperi și să-i exploatezi fiecare nevoie.

Iar OMS (Organizatia Mondiala a Sănătății) în posibila colaborare cu sistemul farmaceutic, urmând aceste 2 simple reguli, a creat panica ("acest virus este fatal"), a creat temere ("este luna iunie 2009, OMS a crescut nivelul de risc pandemic la 6 - asta înseamnă că o pandemie este acum inevitabilă și încă nu avem un vaccin antigripal"), a creat așteptare ("abia în septembrie avem primul producator de vaccin"), a creat iar temere că acest produs singur și sigur a tot salvator să nu ajungă la toți oamenii ("statele vor achiziona vaccinul, iar acesta va fi folosit în sistem ierarhic pe categorii de risc, mai intai cei de la conducerea țării, apoi doctorii și participanții din sistemul auxiliar celui medical și tot asa.. "). Toate exemple din paranteze, pe care lesne le recunoașteți, sunt rezumate ale declarațiilor din ultimele luni care au circulat prin presa.

Cine are de câștigat de aici? Economic, sistemul farmaceutic, iar politic cei care orchestrează toată această mondo-propagandă.
Doar nu credeați că asta e dovada clară că a venit apocalipsa iar omenirea uită de singurul joc pe care l-a dirijat toată existența sa.. cel al propriilor interese economice?

[1] Wikipedia
[2] CapitalCentury.com
[3] Spiegel Online, Yahoo News
[4] Wikipedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu