joi, 12 noiembrie 2009

COSMOTE - noul vechi


Se zice că anul acesta albastrul este noul negru!

Dar ce se zice despre Cosmote, fostul Cosmorom?

Acționariatul Cosmote ne spune: să avem încredere în verde, ne va scoate (din) toți banii.
Însă clienții cu nevoi reale de comunicare și foarte chibzuiti, care vor să-și țină factura sub control, aceasta fiind tendință nouă al acestui an pe piața de consum în telecomunicații, nu aleg deloc verdele.

Sigur, ai multe minute în rețea (numai la noi, în Europa de Est, se mai practică încă oferta minute/sms/mms în rețea), ba chiar și mesaje text, că doar e mult mai ușor să tastezi decât să dai din gură, toate acestea la noile oferte "Real Option", proaspăt apărute din sfincterul.. dar hai să nu dăm nume.

În primul și primul rând, ce e real și ce e option?

REAL este că această ofertă este în urma pieței cu mai bine de 1 an. Încă de anul trecut cei de pe locul I și al II-lea la numărul de clienți și la venituri, aveau oferta cu minute naționale ce depașea lejer numărul de 100 și evident alte multe minute și sms-uri doar în rețea la prețuri începând cu 7 euro fără TVA.

Ce e OPTION?
Să te abonezi la verde!

Pe scurt, ce ne oferă verdele și ce ne cere?

Vechile, pardon noile abonamente care o să inunde în curând toate posturile de televiziune și fiecare colț alb, roșu sau portocaliu de website, încep de la 8 EURO fără TVA și primim 125 minute naționale/internaționale zona 1* și 700 minute și 700 sms-uri doar în rețea, cu mențiunea că: *zona 1 cuprinde "Reţele fixe Europa, reţele fixe şi mobile SUA, Canada, Israel."

Verdele însă se laudă că ne mai oferă și telefoane mobile la prețuri bune. Normal că este așa pentru că și tehnologia pe care aceste aparate o au încorporată este mediocră pe masura nivelului tehnologic al companiei. Prost dar ieftin, nu frate? Și aici nu mă refer la oferta de aparate la abonamentele de peste 60 EURO fără TVA, ci la cele destinate numărului mare de clienți persoane fizice și juridice.

O altă inepție deloc prozaică a verdelui este că minutele fie ele naționale sau doar în rețea ori chiar fie și sms-uri, acestea nu se vor reporta în luna următoare; adică dacă luna aceasta n-ai prea vorbit, bine, tu plătești și ce nu vorbești fără a mai avea dreptul vreodată să îți folosești banii investiți în factura verde.

Contractul pentru a beneficia de oferta actuală este semnat obligatoriu pe 2 ani! Dar dacă sunt atât de buni, de ce mă mai obligă să rămân la ei cu numărul de ani? Poate la anul o sa văd că verdele e total demodat și că o să-mi fie prea rușine să îmi las numărul la o întâlnire roșie.

Și dragă acționariat la verde, dacă am iubita din rețeaua albastră (RCS), eu ce fac cu sutele și miile de minute și sms-uri neconsumate în rețeaua voastră, pe care le voi pierde automat la emiterea unei noi facturi?

În concluzie, la ce mai e bun și Cosmote-ul acesta?

Este bun pentru un grup restrâns, de studenți, o grupă, ce intră în sesiune sau în colocviu.
Este bun pentru un cuplu și aici menționez expres că nu va intra în rețeaua lor niciun alt amant/ă.
Este bun pentru cei care vorbesc mult internațional în ZONA 1 cu mențiunea că plătesc, cel mai probabil, minute și sms-uri pentru mobile verzi degeaba.

Alternative foarte bune:

Restul. Romtelecom cu oferta internațional, RDS mobil (DIGI mobil) oferta de rețea nelimitat cu 2 EURO, Vodafone și Orange cu oferta pentru persoane fizice.

Și mai presus de toate, câștigi interlocutori. Da, pentru că acest verde este defapt maro/uscat în interior, are statistic un număr de milioane de activări și în realitate foarte puțini sunt cei care le folosesc activ serviciile. Gândește-te numai la câte persoane cu număr verde ai tu în agendă defapt? Și să nu uitam că tot verdele NU are nici în acest moment cifra magică implementată: 3, respectiv tehnologia 3G, fiind singurul operator național atât de inapoiat tehnologic.

Un lucru este însă clar: De anul acesta se poartă alți operatori, mai ieftini.

Sursa verde: Cosmote România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu