joi, 30 iulie 2009

Grupuri <6 x persoane şi numai în perimetrul stabilit

La nici două luni de când singurul primar doctor, candidat independent, al unui oraş declara: "În toate ţările de largă reputaţie democratică pentru asta este spaţiul verde, să te plimbi.", îşi rectifică decizia specificând că parcurile bucureştene vor avea locuri bine delimitate unde "bucureştenii se vor putea relaxa pe iarbă doar în anumite perimetre, marcate prin panouri. O altă decizie a Primariei se referă la amendarea alergatului sau jocurilor în grupuri mai mari de cinci persoane în parcurile amintite." (click pe titlu)

Nu mică mi-a fost mirarea să citesc această ştire, după ce, eu însumi fiind un cetăţean care a "abuzat", în fiecare weedend, de această modificare a legii 10/2001, am constatat că spaţiile verzi pe care le-am invadat erau defapt populate de animalele fără stăpân care, cu toată neplăcerea iscată, işi faceau nevoile pe fiecare colţ de iarbă.

Evident, probabil că noi, reprezentanţi ai speciei Homo Sapiens Sapiens, tocmai pentru că conduita socială nu ne mai permite astfel de manifestări, suntem îngrădiţi în grupuri de maxim 5 indivizi şi numai în perimetre alese, pe când aceste vietăţi neplătitoare de taxe şi impozite (şi aici mă refer strict la necuvântătoare) au libertate deplină de recreere în orice formulă de organizare sau manifestare.

Oare nu era mai bine să îngrădească aceste entităţi inaintea libertăţii noastre de a profita de cele cateva sute de hectare de spaţiu verde?

Dar edilii locali nu se lasă mai prejos şi aprobă montarea în toate parcurile bucureştene al toaletelor publice, chiar lângă bănci, pe marile poteci, în loc sa le permită montarea în afara parcurilor, pentru protejarea simţului olfactiv. Dar presupun că defapt acestă acţiune este tocmai pentru întrajutorarea simbiozei noastre cu natura, până la urmă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu